Kun je goedkope keukenkastjes schilderen?

Laminaat is geen ideaal oppervlak om te schilderen, maar het kan wel. De goedkoopste optie is het schilderen van laminaatkasten.

Kun je goedkope keukenkastjes schilderen?

Laminaat is geen ideaal oppervlak om te schilderen, maar het kan wel. De goedkoopste optie is het schilderen van laminaatkasten. Als u de verfbeurt als een tijdelijke oplossing ziet totdat u kunt investeren in nieuwe kasten, zult u waarschijnlijk meer tevreden zijn met de resultaten. Volg deze stappen om de best mogelijke afwerking te krijgen.

Hoewel het schilderen van keukenkasten een relatief eenvoudige en goedkope doe-het-zelf is, kun je zoals verwacht niet zomaar verf aanbrengen en er het beste van hopen. Onze video en stapsgewijze methode helpen u professioneel ogende resultaten te behalen. Het renoveren van een keuken is een van de duurste verbouwingsprojecten die u kunt uitvoeren, en het vervangen van de kasten kan bijna 40 procent van die kosten uitmaken. Om deze redenen raden we je aan om in plaats daarvan hoogwaardige penselen te gebruiken.

Investeer in een goede vierkante borstel van 3 tot 4 inch breed, waarvan de rechte uiteinden korte metten maken met grote, platte panelen, en een haakse borstel in het 2,5 of 3-inch brede assortiment, waarmee u met lijstwerk verf in de hoeken van deuren kunt krijgen en deurkozijnen in één keer kunt coaten. Latexverf moet worden aangebracht met een synthetische borstel, die geen water opneemt; verf op oliebasis moet worden aangebracht met een borstel met natuurlijke haren. Nu is het tijd voor de primer. Als de kasten veel vlekken bevatten, gebruik dan een vlekblokkerende primer, die snel droogt en knopen en andere oppervlaktedefecten afdicht die door de deklaag kunnen bloeden.

In de meeste situaties zouden vlekblokkers echter niet nodig moeten zijn, en een primer op oliebasis of 100 procent acryllatex werkt prima. Houten, houten laminaatkasten en metalen kasten kunnen meestal zonder problemen opnieuw worden geverfd. Kunststof laminaatkasten accepteren mogelijk geen toplaag van verf, die opnieuw kunnen worden afgewerkt, vereisen vaak speciale verven en technieken, en de resultaten kunnen variëren. Als uw kasten kunststof laminaatoppervlakken hebben, neem dan eerst contact op met een deskundige verphandelaar U kunt bijvoorbeeld een deur verwijderen en deze ter inspectie naar een verfwinkel brengen.

Test ook een monster van de verf die u wilt gebruiken op een onopvallende plaats om er zeker van te zijn dat deze zich aan het materiaal hecht. In de keuken voegen blauwe, fluwelen barkrukken onder het keukenschiereiland een vleugje kleur toe aan de verder neutrale keuken en bieden ze de ruimte met extra zitplaatsen en nog een andere informele eetmogelijkheid. Als u zelf weet hoe u keukenkasten moet schilderen, bespaart u niet alleen geld, maar kunt u ook creatiever worden met het uiterlijk en de afwerking van uw keukenruimte. Je zou jezelf zelfs kunnen trakteren op nieuwe keukengrepen, omdat je zoveel hebt bespaard door je keuken te schilderen in plaats van nieuwe te kopen.

Ik wil graag de keukenkasten beschilderen, nieuwe keukentegels aanbrengen op de oude tegels (vergelijkbaar met Tic Tac Tiles) en ook de werkbladen met vinyl omwikkelen met wat marmereffect van d-c-fix. De kosten om zelf keukenkasten te schilderen, besparen u meer dan de helft van de prijs om ze door een professional voor u te laten schilderen en zullen veel budgetvriendelijker zijn dan ook kiezen voor een volledige keukenverbouwing.

Leave Reply

Required fields are marked *