Wat is een realistisch budget voor een verbouwing van een keuken?

De NKBA raadt aan om 15-20% van de waarde van je woning te budgetteren. In de meeste gebieden kan het installeren van milieuvriendelijke apparaten, verlichting en kranen bijvoorbeeld een hogere waarde en een hoger rendement op uw investering opleveren.

Wat is een realistisch budget voor een verbouwing van een keuken?

De NKBA raadt aan om 15-20% van de waarde van je woning te budgetteren. In de meeste gebieden kan het installeren van milieuvriendelijke apparaten, verlichting en kranen bijvoorbeeld een hogere waarde en een hoger rendement op uw investering opleveren. In een keuken die uitkomt op een dek, is dit een groter deel van het budget, terwijl in een open keuken zonder ramen of alleen een kleine keuken misschien minder is. Bij het onderzoeken van de kosten van keukenrenovatie of keukenverbouwing, zullen huiseigenaren verschillende termen tegenkomen waarvan de betekenis hetzelfde, vergelijkbaar of ronduit verwarrend lijkt.

Hieronder geven we een overzicht van alle belangrijke kosten voor het upgraden van de keuken, met uitgebreide informatie over elk aspect van de gemiddelde kosten voor het verbouwen van de keuken. Het verbouwen van je keuken of zelfs een keukenupdate is een dynamisch proces, omdat je gaandeweg veel beslissingen zult moeten nemen. Als je eenmaal de grote beslissingen hebt genomen over de leuke onderdelen van een keukenverbouwing, de onderdelen die je kunt zien, moet je nog steeds rekening houden met het onzichtbare netwerk van leidingen en draden dat de keuken laat draaien, samen met de kosten van de diensten van iemand om te helpen dat netwerk efficiënt te plannen. Vaak bestaat een uitbreiding uit het combineren van een niet meer gebruikte formele eetruimte met een kleinere keuken om een uitgebreidere kook-, eet- en verzamelruimte te creëren die beter past bij de levensstijl van het gezin, of het integreren van een keuken in een grote kamer voor een meer open indeling.

Als de indeling van uw keuken goed is ontworpen, maar sommige elementen er gedateerd uit beginnen te zien, of als uw keuken minder dan 70 vierkante meter groot is, heeft u misschien maar een kleine verbouwing nodig. Als het meest zichtbare en substantiële kenmerk van het keukenontwerp, bepalen kasten vaak de stijl, het kleurenpalet en het detailniveau dat de rest van de keuken nodig heeft. Dus wat is het verschil tussen een keukenverbouwing en een keukenrenovatie? Dit is een lastige vraag. Als je je de keuken waar je van droomt perfect in je hoofd kunt voorstellen en een van de beste softwareopties voor keukenontwerp kunt gebruiken om een plan te maken, dan is dat geweldig en het bespaart behoorlijk wat tijd en geld.

In de IKEA keukencatalogus heeft elke kastdeurstijl een prijs voor een keuken van 10 ′ x 10 ′ van waaruit u de kosten per lineaire voet kunt berekenen. De National Kitchen and Bath Association (NKBA) heeft een aanbeveling voor de waarde van een keukenverbouwing om huiseigenaren te helpen een passend budget vast te stellen. Veel oudere keukens zijn ontworpen met één kok in het achterhoofd, terwijl er tegenwoordig in veel huishoudens meerdere mensen tegelijk in de keuken kunnen samenkomen. Dus tenzij je keuken kleiner is dan 300 vierkante meter, moet je dit cijfer waarschijnlijk verdubbelen als je hardhouten of tegelvloeren in je nieuwe keuken wilt laten installeren.

Leave Reply

Required fields are marked *