Waarom zijn keukenapparatuur zo duur?

Huishoudelijke apparaten zoals tv's, wasmachines en koelkasten zullen het komende jaar waarschijnlijk duurder worden. Dit komt grotendeels door de hogere kosten van materialen zoals aluminium, staal en koper.

Waarom zijn keukenapparatuur zo duur?

Huishoudelijke apparaten zoals tv's, wasmachines en koelkasten zullen het komende jaar waarschijnlijk duurder worden. Dit komt grotendeels door de hogere kosten van materialen zoals aluminium, staal en koper. Hogere vracht- en verzendkosten zijn ook een factor. Voor de meesten van ons betekent het kopen van apparaten dat er iets mis is gegaan.

Je vaatwasser, koelkast of oven is kapot en je kunt de afwas of het avondeten niet bereiden zoals het nodig is. In het slechtste geval is het een hit voor uw budget die u zich niet kunt veroorloven. Op dit moment maken de toegenomen vraag en het beperkte aanbod het vanwege de pandemie moeilijker om de vaatwasser of koelkast te vinden die je nodig hebt. Als je er een vindt, staat deze waarschijnlijk weken of maanden in nabestelling.

En het prijskaartje zal waarschijnlijk groter zijn dan je had verwacht, veel groter dan de vorige keer. Je hebt waarschijnlijk gehoord hoe inflatie de kosten verhoogt van alles, van varkensvlees tot bouwmaterialen zoals hout. De inflatie verhoogt ook de prijzen van keuken- en wasapparatuur. Volgens de laatste cijfers van de consumentenprijsindex uit de VS.

Bureau of Labor Statistics, grote apparaten, waaronder assortimenten, vaatwassers en koelkasten, kosten nu 12 procent meer dan vorig jaar deze keer. Het paar wasmachine en droger is met ongeveer 18 procent gestegen. Maar dat is niet het hele verhaal. Geen promotievakanties meer (Memorial Day, Labor Day, Black Friday, enz.) Zoals we net al zeiden, was seizoensverkoop vroeger de beste manier om te besparen op populaire apparaten.

Om de vraag te stimuleren, zouden merken kortingen aanbieden van 10% tot 40% of meer op populaire modellen. Deze verkopen zijn er niet tijdens de pandemie. De vraag is al groot en het aanbod is al laag, dus het is niet nodig om meer klanten naar binnen te halen. Zeg vaarwel tegen prijsconcurrentie tussen retailers Soms kun je in de winkel onderhandelen en een extra korting krijgen.

In concurrerende markten zoals het noordoosten zou je de prijs op deze manier af en toe wat verder kunnen verlagen. Onderhandelen is op dit moment gewoon geen optie. Die zijn ook weg. Deze GE-koelkast is ook een topkeuze op websites van ratingbureaus voor consumenten.

Op dit moment is de vraag naar keuken- en wasapparatuur superhoog en het aanbod is superlaag. Dat gebeurt zelden tegelijk, maar het gebeurt nu. Dat zorgt ervoor dat fabrikanten hun groothandelsprijzen verhogen, wat op zijn beurt de prijs verhoogt die je in de detailhandel betaalt. Laten we eens kijken naar de marktkrachten die ervoor zorgen dat ze extra druk op uw portemonnee leggen.

De pandemie heeft geleid tot veel inefficiënties voor fabrikanten van apparaten. De onvoorspelbaar hoge vraag heeft fabrikanten overrompeld. Om te besparen op opslagkosten en te voorkomen dat te veel voorraad stagneert, zijn veel fabrikanten van apparaten jaren geleden overgestapt op een productiesysteem genaamd „just in time”. productie.

Vertragingen bij de levering van de benodigde grondstoffen aan de apparatuur van de fabrikant Naast het feit dat er geen overtollige voorraad beschikbaar is, hebben fabrikanten nog een ander probleem. Ze hebben een tekort aan grondstoffen die nodig zijn om de apparaten te maken. Van isolatieschuim tot microprocessors, de hele toeleveringsketen is op zijn kop gezet en kan de vraag niet bijbenen. Door de overheid opgelegde lockdowns hebben verschillende fabrikanten gedwongen hun fabrieken weken of maanden te sluiten, wat een duidelijk negatief effect heeft gehad op de hoeveelheid apparaten die ze kunnen produceren.

Het is begrijpelijk dat werknemers terughoudend zijn om weer aan het werk te gaan, hetzij uit angst om ziek te worden, hetzij omdat ze moeten zorgen voor een familielid of een kind in de leerplichtige leeftijd wiens school gesloten is. Gelukkig hebben stimuleringscontroles en verhoogde werkloosheidsuitkeringen het leven van deze mensen gemakkelijker gemaakt, maar het hebben het voor fabrikanten ook moeilijker gemaakt om werknemers weer aan het werk te krijgen of zelfs nieuw talent aan te trekken. Het was een echte uitdaging om onderdelen en eindproducten te krijgen waar ze heen moeten. Een gebrek aan arbeidskrachten in de transportsector heeft geleid tot een tekort aan chauffeurs die kunnen leveren.

Ook hebben vertragingen in grote havens ertoe geleid dat de ontvangst van vrachtcontainers tot een enorme aanvoer is gekomen. Veel gezinnen die verhuizen doen een woningrenovatieproject voordat ze zich vestigen, en meestal hebben ze keuken- en wasapparatuur nodig. Ze kunnen extra inkomsten hebben door niet op vakantie te gaan, naar de film te gaan of uit eten te gaan, en ze investeren in hun huis. Mensen die niet verhuizen doen hetzelfde.

Degenen die het geluk hebben gehad dat hun inkomen niet door de pandemie werd getroffen, upgraden hun apparaten die ze hebben. Bovendien is er nu meer behoefte aan vervangende apparaten, omdat mensen er tijdens het werken en koken meer slijtage aan aanbrengen, meestal thuis. Als je apparaten nodig hebt, ga je er vandaag meer voor betalen dan 1-2 jaar geleden. Met maandenlange nabestellingen hebben fabrikanten geen goede reden om een van de oude prikkels aan te bieden, zegt Ozkuzey.

Ze hoeven geen geld uit te geven om hun producten te verkopen; ze kunnen zelfs niet voldoen aan de bestellingen die ze in hun boeken hebben. Dus je wordt in feite getroffen door een dubbele stijging. De oude kortingen zijn verdwenen en de basisprijs (die niemand ooit eerder heeft betaald) stijgt. Voor mensen die een volledige keuken renoveren, kan de vertraging op de apparatuur uw hele project vertragen.

En zelfs als u nog niet klaar bent om de levering in ontvangst te nemen en uw apparaten beschikbaar komen, kunnen winkeliers u dwingen de apparaten in uw garage op te slaan, bij meerdere leveringen Retailers hebben bijna geen magazijnruimte meer en op hun beurt moeten producten zo snel mogelijk de deur uit krijgen. Als u een volledige of gedeeltelijke levering niet kunt accepteren, hebben sommige winkeliers misschien geen andere keuze dan uw apparaten aan de volgende persoon in de rij te geven. Het retourbeleid wordt minder soepel Fabrikanten worden kieskeuriger over retouren. In het verleden waren ze vrij mild in het terugnemen van beschadigde artikelen.

Keukenapparatuur is duur vanwege de materiaalkosten, de input die nodig is om apparatuur te maken en de transportkosten. Dan zijn er nog de distributie- en detailhandelsmarges, die worden opgeteld bij de kosten van het onderliggende product. De beste apparaten zijn zo duur omdat ze prestaties en design van topkwaliteit bieden en een hoge levensverwachting hebben. Al deze eigenschappen onderscheiden ze van de standaardapparaten, omdat ze bedoeld zijn om comfort te bieden en een luxe ervaring te bieden bij het uitvoeren van uw dagelijkse taken.

Het technologieniveau en het soort materialen dat in de constructie wordt gebruikt, dragen ook bij aan de hoge prijs. Om deze reden verzekeren deze fabrikanten hun klanten van de authenticiteit van het product door langdurige garanties te geven en zich te houden aan hun zakelijke voorwaarden en beleid. Er zijn verschillende redenen waarom een koelkast zo duur is. Het heeft te maken met hoe complex de koelkast moet worden vervaardigd.

Hetzelfde geldt voor keukenapparatuur van topkwaliteit, waarbij u voor de aanschaf van een commerciële keukenset mogelijk een of twee poten moet verkopen. .

Leave Reply

Required fields are marked *