Waarom kosten keukenkasten zoveel?

Het is een vak dat van generatie op generatie wordt doorgegeven en er is grote trots op op maat gemaakte kasten. De meeste kasten (zelfs in de fabriek vervaardigd) vereisen wat praktijkwerk en dat betekent arbeidskosten, wat de prijs verhoogt.

Waarom kosten keukenkasten zoveel?

Het is een vak dat van generatie op generatie wordt doorgegeven en er is grote trots op op maat gemaakte kasten. De meeste kasten (zelfs in de fabriek vervaardigd) vereisen wat praktijkwerk en dat betekent arbeidskosten, wat de prijs verhoogt. Een van de belangrijkste redenen waarom arbeid de kosten van keukenkasten zal verhogen, is dat je er vanuit veel verschillende hoeken mee wordt geraakt. Keukenkasten zijn zo duur vanwege de kwaliteit en het handwerk dat ze maken.

Dus wat zijn de redenen voor de hoge kosten van keukenkasten? Er zijn verschillende factoren die van invloed kunnen zijn op de prijs van keukenkasten, zoals de kwaliteit van de constructie, de keuze van op maat gemaakte of voorraadkasten, gebruikte houtsoorten, arbeidskosten, installatie, verwijdering van oude kasten, hardwarekosten en ontwerp en kenmerken van de kasten. Veel keukenkasten op maat zijn gemaakt van veel fijnere materialen dan voorraadkasten worden gemaakt. Voorraakkasten worden vaak gemaakt van extreem goedkoop hout, of soms zelfs van nephout. Op maat gemaakte kasten worden echter vaak gemaakt van duur hout zoals hickory of esdoorn.

Ze worden ook vaak gemaakt van geïmporteerd exotisch hout, wat ook erg prijzig kan zijn. Het feit dat materialen van betere kwaliteit vaak worden gebruikt in keukenkasten op maat is dus een van de belangrijkste redenen waarom op maat gemaakte kasten zo duur zijn. De gouden regel voor elke nieuwe keukenkast is dat nieuwe producten altijd duurder zijn omdat ze nieuw zijn. Maar wat nog belangrijker is, veel mensen houden nooit rekening met de installatiekosten die bij nieuwe keukenkasten horen.

Het is ook duidelijk dat kastmaterialen in prijs zullen variëren vanwege de kostenverschillen die ermee gepaard gaan. Hardere en duurzamere houtmaterialen kosten doorgaans meer dan goedkopere houtsamenstellingen en laminaten. Het vervangen van slechts één deel van uw keuken zal moeilijk zijn en de keuken er ook best grappig uit laten zien. Het duurste onderdeel van een keukenverbouwing zijn de keukenkasten, die maar liefst 41 procent van de verbouwingskosten uitmaken.

Als u kosten wilt besparen, kunt u onderzoek doen naar andere fabrikanten die goedkope keukenkasten van goede kwaliteit aanbieden. We hebben ook een team van professionele keukenontwerpers die u kunnen helpen bij uw keukenverbouwingsproject. Zelfs de meest eenvoudige ontwerpen voor keukenkasten zijn echter niet goedkoop en als u de beste en hoogwaardige kast voor uw huis wilt, moet u uw budget bij de hand hebben en begrijpen wat de kosten van kasten zo duur maakt. Goedkope kasten kunnen bijvoorbeeld ondermaatse hardware hebben en dit kan van invloed zijn op het algehele uiterlijk en de esthetiek van uw keuken.

Wanneer uw nieuwe keukenkasten klaar zijn om te worden geïnstalleerd, moet u ervoor zorgen dat u de oude keukenkasten opruimt.

Leave Reply

Required fields are marked *