Kun je goedkope keukenmessen slijpen?

Een van de vragen die we vaak krijgen betreft het slijpen van goedkope messen. Het is een algemene misvatting dat goedkopere messen het niet waard zijn - vaak.

Kun je goedkope keukenmessen slijpen?

Een van de vragen die we vaak krijgen betreft het slijpen van goedkope messen. Het is een algemene misvatting dat goedkopere messen het niet waard zijn - vaak. Botte messen zijn gevaarlijk en zelfs de goedkoopste staalsoorten reageren op wat TLC. Investeren in een slijpsysteem is een goed idee.

Zelfs als je huidige messen 'rotzooi' zijn, moeten ze zo scherp mogelijk worden gehouden. Ik heb niet veel ervaring met deze vaardigheid, dus hopelijk helpen anderen je bij het kiezen van het beste systeem voor jou. Ja, een mes is altijd het slijpen waard. Als er niets anders is, kun je het gebruiken om te oefenen.

Al was het maar om oefenmessen te hebben om te slijpen, zodat je de goede niet verpest. Maar je zult waarschijnlijk een stompere hoek op de rand moeten zetten, omdat staal van lage kwaliteit niet erg scherpe randhoeken kan vasthouden en te gemakkelijk zal schilferen of rollen. Je hebt een keukenlade vol goedkope messen die allemaal bot en afgebroken zijn en in plaats van ze te laten slijpen, denk je erover om ze weg te gooien en geld uit te geven aan nieuwe. Als je een goedkoop keukenmes hebt, neem dan even de tijd om er een goed randje op te zetten en het mes zou prima moeten zijn voor het snijden van wortelen en kip.

Ik heb een paar goedkope keukenmessen (die ik in de keuken gebruik) die al snel hun scherpte verloren hebben. Ik vroeg me af of het beter zou zijn om nieuwe messen te kopen of iets om ze aan te scherpen. De belangrijkste reden waarom goedkope messen goedkoop zijn, is te wijten aan het feit dat het geavanceerde product machinaal wordt gemaakt en in bulk wordt afgewerkt in een fabriek in een productielijn.

Leave Reply

Required fields are marked *